Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιρότητα Νέα / Ανακοινώσεις

Νέα / Ανακοινώσεις

Αποχή των Δικηγόρων Πειραιά στις 8-7-2014

Εν όψει της επαπειλούμενης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στο Κτίριο των παλαιών Καπναποθηκών ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού Θηβών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 3.7.2014 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.- Προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014
2.- Συνέντευξη Τύπου με όλους τους φορείς της πόλης με σκοπό τη ματαίωση της μετεγκατάστασης
3.- Παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Ιουλίου 2014
4.- Προετοιμασία αφίσας και πανώ για την παραμονή των Δικαστηρίων στο Κέντρο της πόλης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στην οδό Θηβών, στη Νίκαια και επιφυλάσσεται για την άμεση και δυναμική κλιμάκωση των ενεργειών του για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

                                      Πειραιάς, 3 Ιουλίου 2014
        Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σταματογιάννης                                   Παναγιώτης Πετρόπουλος

Χρήση απλών αντιγράφων για συναλλαγές με Υποθηκοφυλακεία

Δείτε το σχετικό αρχείο εδώ.

Δελτίο Τύπου -Τροποποιήσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Κώδικα

Οι τροποποιήσεις που εισάγονται στην ποινική δίκη πλήττουν το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου, υποβαθμίζουν την κυριαρχική θέση του κατηγορουμένου, έρχονται σε ευθεία αντίθεση προς το Σύνταγμα (αρ. 2 σεβασμός και προστασία της αξίας του ανθρώπου, 4 ισότητα ενώπιον του νόμου, 9Α  χρήση προσωπικών δεδομένων, 20 παροχή έννομης προστασίας από το Δικαστήριο, ελεύθερη ανάπτυξη των απόψεων του πολίτη) και την ΕΣΔΑ (αρ. 6 παρ.3). Είναι τουλάχιστον αμφίβολο το κατά πόσο συντελούν στην επιτάχυνση της ποινικής δίκης ή το κατά πόσο οι ισχύουσες διατάξεις που τροποποιούνται, προκαλούν καθυστέρηση. Η αθρόα σύνταξη «υπερβολικών» κατηγορητηρίων και η επιβάρυνση των ποινικών δικαστηρίων με υπερβολικές υποθέσεις είναι θέματα που θα έπρεπε να λυθούν πρωτίστως, χωρίς να θίγονται τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

                         Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
              Γιώργος Σταματογιάννης                                        Παναγιώτης Πετρόπουλος

Δελτίο Τύπου εκδήλωσης παιδικής χορωδίας ΔΣΠ

       Με τον τίτλο: « 20 χρόνια νέος …στον ουρανό , 1994-2014» η παιδική χορωδία του Δ.Σ.Π, υπό τη δ/νη της καθηγήτριας μουσικής/πιάνου Κικής Σβίγκου-Σελινοπούλου, πραγματοποίησε αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, που έλαβε χώρα στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Δ.Σ.Π. την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 με μεγάλη επιτυχία  και  αποδοχή.
     «Είς ανάμνησιν στιγμών ελκυστικών», οι παιδικές φωνές μας ταξίδεψαν με τα τραγούδια: « Θάλασσα πλατιά , Το κλωτσοσκούφι , Ο γαιδαράκος , Τα παιδιά του Πειραιά , Ένα βράδυ στη Καστέλα , Το χρυσόψαρο , Εφτα τραγούδια , Το σύννεφο,  Μάτια βουρκωμένα , Κεμάλ Τσαμικος  και ένα Ποτ πουρί με τα τραγούδια:  Ο γλάρος , Έχω ένα μυστικό ,Τα νιάτα , Τουίστ».
     Τραγούδησαν τα παιδιά: Μαρίνα Αναγνώστου, Όλγα Αντανασιώτη, Μελίνα Αποστόλου, Γιώργος Γεωργακαράκος, Νίκος Γεωργοπάλης, Ειρήνη Κωνσταντινίδη, Αλίκη Πέππα, Μαρία Περιστέρη, Πόπη Σαμιώτη, Βάσια Συρογιαννούλη, Γρηγόρης Τζαρέλας και Ανδρέας Υδραίος.
   Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς τους και φυσικά στη δασκάλα της μουσικής, συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Π. και στον Πρόεδρο  Γιώργo Σταματογιάννη  που συνεχίζει  να στηρίζει τέτοιες πολιτιστικές δράσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ