Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιρότητα Νέα / Ανακοινώσεις

Νέα / Ανακοινώσεις

H Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Τραπεζική Αργία βραχείας διάρκειας

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας, στην οποία μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι το διάστημα που διαρκεί (δηλ. από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου), αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, καθώς και οι δικαστικές προθεσμίες. Επίσης δεν οφείλεται τόκος υπερημερίας σε ότι αφορά απαιτήσεις που καθίστανται απαιτητές κατά τη διάρκεια της.

PDF - Συνημμένο Αρχείο

Αναστολή εργασιών Δικαστηρίων από 30/06/2015 έως και 08/07/2015 λόγω διεξαγωγής του δημοψηφίσματος

Το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί απόφαση του υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου, με την οποία ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων 4 εργάσιμες ημέρες πριν την διενέργεια του και 3 εργάσιμες μέρες μετά, δηλαδή, από 30 Ιουνίου έως και 8 Ιουλίου 2015.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν την 30η Ιουνίου και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά την 30η Ιουνίου.

Αναστέλλεται επίσης η διενέργεια πλειστηριασμών, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μεικτών Ορκωτών Εφετείων εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Επίσης εξαιρείται και η εκδίκαση των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

PDF - Συνημμένο Αρχείο