Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιρότητα Νέα / Ανακοινώσεις

Νέα / Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για τον διορισμό ασκούμενων δικηγόρων στις προσεχείς εκλογές

Σας γνωρίζουμε ότι στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, η κλήρωση για τον διορισμό των ασκούμενων δικηγόρων θα γίνει αποκλειστικά και μόνο μεταξύ όσων έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα αιτήσεις προτίμησης.

       Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σταματογιάννης        Παναγιώτης Πετρόπουλος

Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο διαμεσολάβησης

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) ανακοινώνει ένα νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο διαμεσολάβησης σε συνεργασία με την εταιρεία «ΤΟΟLKIT COMPANY», στα Ελληνικά (Training of Mediators), διάρκειας 40 ωρών (5 μέρες εκπαίδευσης και 1 μέρα αξιολόγησης), που οδηγεί στη λήψη του τίτλου του Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (Accredited Mediator), το οποίο θα διεξαχθεί στις κάτωθι ημέρες:

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

1. Από Πέμπτη 24, Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Δευτέρα 28, Τρίτη 29 έως και Τετάρτη 30 Απριλίου

Τα σεμινάριο θα γίνεται καθημερινά κατά τις άνω ημερομηνίες από 9.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ.

• Εκπαιδεύτριες: κα Δήμητρα Κ. Τριανταφύλλου
κα Δανάη Ι. Καρκούλια

Σημ: Μέγιστος αριθμός εκπαιδευομένων σεμιναρίου, 18 (δέκα οκτώ) άτομα.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το ποσό των διδάκτρων 2.000,00 ευρώ καταβάλλεται είτε σε λογαριασμό του
ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E.
είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του live pay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων.
AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561
IBAN: GR7002600500000380200751561


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Ο υποψήφιος να είναι είτε δικηγόρος (για τις εγχώριες διαμεσολαβήσεις), είτε απόφοιτος Α.Ε.Ι. ημεδαπής ή αλλοδαπής (για τις διασυνοριακές).
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
Εάν ο αιτών είναι δικηγόρος:
1. Αίτηση
2. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης .
3. Πιστοποιητικό υπηρεσιακής κατάστασης από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, από το οποίο θα προκύπτει ότι ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα και δεν έχει καταδικασθεί πειθαρχικά με ποινή προσωρινής ή οριστικής παύσης.
4. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων.
Εάν ο αιτών δεν είναι δικηγόρος:
1. Αίτηση
2. Αντίγραφο ποινικού μητρώου.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή αντίστοιχου τίτλου σπουδών σχολών της αλλοδαπής, που συνοδεύεται από πράξη αναγνώρισης του ΔΙ.ΚΑ.Τ.Σ.Α ή από πιστοποιητικό αναγνώρισης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την ισοτιμία ή/και την αντιστοιχία.
4. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στα ανωτέρω εκπαιδευτικά σεμινάρια καταθέτονται στην Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λαμβάνεται αρ. πρωτοκόλλου που αποδεικνύει τη σειρά προτεραιότητας. Μεμονωμένες αιτήσεις χωρίς τα απαιτούμενα συνημμένα δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτές.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. στο τηλέφωνο: 210 4296022
http://www.kedip.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για παράταση χρόνου άσκησης στα δικαστήρια Μάρτιος 2014

 dspeir espa

 

Σύμφωνα με το άρθρο 111 παρ. 2 του Ν. 4055/2012, «……μπορεί να παραταθεί ο χρόνος άσκησης των ασκούμενων δικηγόρων για ένα εξάμηνο ακόμη και για μία μόνο φορά για κάθε ασκούμενο και μόνον για όσες θέσεις δεν καλύφθηκαν κατά το τρέχον εξάμηνο.»

Καλούνται όσοι ασκούμενοι πραγματοποίησαν ένα εξάμηνο άσκησης στα Δικαστήρια και επιθυμούν να συνεχίσουν την άσκησή τους, κατά τα ανωτέρω οριζόμενα, να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Συλλόγου έως την 31η Μαρτίου 2014, προσκομίζοντας βεβαίωση άσκησης από το αντίστοιχο Δικαστήριο.

Πειραιάς, 21 Μαρτίου 2014

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σταματογιάννης

Συγκρότηση σε Σώμα του Δ.Σ. και Εκλογή Προεδρείου

Στις 17 Μαρτίου 2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά σε ανοιχτή συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο κι έγινε η εκλογή των μελών του Προεδρείου ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Γεώργιος Σταματογιάννης
Αντιπρόεδρος: Μαρία Φλωροπούλου-Μακρή
Αντιπρόεδρος: Κων/να Γουργαρέα
Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Πετρόπουλος
Ταμίας: Ιωάννης Βρέλλος

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Γεώργιος Αθανασόπουλος, Ευάγγελος Αναγνώστου, Ιωάννης Βούτας, Λάζαρος Γιατράκος, Κίμων Γκιουλιστάνης, Αργύριος Δήμοβιτς, Γεώργιος Καραμιζάρης, Ιωάννης Καρδαράς, Ηλίας Κλάππας, Νικόλαος Λιαπάκης, Νικόλαος Μπιλίρης, Παναγιώτα Μπουρλετίδου, Μαρία Σταματογιάννη, Χρίστος Τσάλλος.